Home laatste nieuws Dronryp overtuigende winnaar Jong Nederland

Dronryp overtuigende winnaar Jong Nederland

644
0

Het partuur van Dronryp 1 (Jorrit Nanninga, Rick Minnesma, Jorn Lars van Beem) hebben zaterdag op overtuigende wijze de Jong Nederlandpartij gewonnen. Over de hele dag kregen zij slechts in vijf omlopen slechts vijf eersten tegen. De tweede prijs was voor Ingelum, de derde prijs voor Dronryp 2.

De afdeling Exmorra won vorig jaar, maar ging er dit jaar in de eerste omloop af tegen Sint Annaparochie. Daarbij moet wel gezegd dat Pieter Jan Leijenaar dit jaar niet meer in de juniorencategorie uitkomt. Dat scheelt voor Exmorra ongetwijfeld een slok op een borrel. Leuk om te zien, was dat Zweins voor het eerst in 36 jaar uitkwam op een afdelingswedstrijd. We schrijven het jaar 1988. Zweins won dat jaar de finale van de Freulepartij van Easterein. Daarna verscheen de afdeling nooit meer op een partij. Zaterdag in Franeker behaalden ze in de eerste omloop drie eersten tegen Makkum.

Duidelijk is ook, dat Dronryp een generatie kaatsers aan het opleiden is die het ver kan schoppen. Het eerste partuur won de Jong Nederland, het tweede partuur strandde pas in de halve finale en nam ook de derde prijs mee naar het dorp.

Op zondag kaatsen de dames hun Bondspartij in Franeker. Traditioneel is de Bondspartij voor heren op Pinkstermaandag, ook in Franeker.

(kaatsnieuws.com / foto’s: Henk Bootsma)