Home laatste nieuws De Oerdracht Exmorra en De Bron Bolsward winnen Lytse PC

De Oerdracht Exmorra en De Bron Bolsward winnen Lytse PC

404
0

De jongens van De Oerdracht uit Exmorra en de meisjes van De Bron uit Bolsward hebben op het Sjûkelân de ‘Lytse PC’, eerder bekend als het Provinciaal Schoolkaatskampioenschap, gewonnen.

De finale werd jarenlang in Leeuwarden verkaatst, vorig jaar werd de finale voor het eerst in Franeker gehouden. Het koningspaar kwam vorig jaar een kijkje nemen, de weersomstandigheden waren toen geweldig. Met de verhuizing naar Franeker werd de wedstrijd omgedoopt tot ‘Lytse PC’.

Woensdag, 7 juni werd de finale voor de tweede keer op het Sjûkelân georganiseerd. PC-voorzitter Ids Hellinga was ook aanwezig, hij had de rol van keurmeester op een zijlijn en keek nauwkeurig of de ballen wel in waren.

Franeker Kaatsweek

Dit jaar was de scholenfinale onderdeel van de Franeker kaatsweek, die maandag begon met de Bondspartij. Helaas trof de schooljeugd het wat het weer betreft een stuk slechter. Het was koud en af en toe kregen de kaatsers een koude plens water te verduren. Het was zwaar voor de jonge kaatsers die uit alle hoeken van de provincie naar Franeker waren gekomen.

Een aantal van deze jonge kaatsers zouden we over een aantal jaren zomaar terug kunnen zien op de bondspartij, aan talent geen gebrek. Bij Exmorra kaatste Marten Leijenaar sterk, hij loodste zijn partuur naar de overwinning. Bij de meisjes van De Bron uit Bolsward was Noa Elzinga de drijvende kracht. Ze leidt het KNKB-klassement bij de pupillen meisjes.

Johan Weerstra

Er werd gisteren definitief afscheid genomen van Johan Weerstra uit Workum. 50 jaar lang was hij de grote motor achter de scholenwedstrijd. Na een halve eeuw vind hij het mooi geweest, het was zijn laatste keer en Weerstra werd bedankt voor zijn geweldige inzet.

Aan het einde van de dag brak de zon door, net op tijd voor de prijsuitreiking. De prijswinnaars staan er fleurig op! Met dank aan Lieuwe Bosch voor de foto’s.

Bij de jongens wonnen:

  1. De Oerdracht, Exmorra: Niels Steigenga, Sydo Dijkstra, Marten Leijenaar
  2. De Foareker, Easterein: Jelmer Brouwer, Redmer Wiersma, Redmer Stegenga
  3. ‘t Raerderhiem, Raerd: Sybrand Veldhuis, Jens Kooistra, Jelmer Drijfhout

Bij de meisjes gingen de prijzen naar:

Lytse pc

  1. De Bron, Bolsward: Femke Folkerts, Noa Elzinga, Inge Blanke
  2. Van Haersma Bumaschool, De Hommerts: Jetske de Boer, Frieda Hofman, Sascha van Vught
  3. It Tredde Sté, Jirnsum: Rixt de Jong, Fardau Terra, Janna Posthumus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in