Home laatste nieuws Bouke Willem Tuinman, René de Haan en Wybren Postma winnen verrassend KeatsOff

Bouke Willem Tuinman, René de Haan en Wybren Postma winnen verrassend KeatsOff

255
0

Bouke Willem Tuinman (Dronryp), René de Haan (Franeker) en Wybren Postma (Ingelum) zijn de verrassende winnaars van de KeatsOff

René De Haan uit Franeker nam donderdagavond zijn partuur bij de hand en leidde het jonge partuur naar een zeer verrassende deelname op de PC. Het partuur plaatste zich als laatste voor de KeatsOff en was allerminst favoriet.
In de eerste wedstrijd versloegen Tuinman, De Haan en Postma het partuur van Wierd Baarda, Pieter van der Schoot, Tsjerk Elsinga, toch een grote kanshebber. Tuinman c.s. stonden 2-5 achter, maar kwamen sterk terug en pakten de winst met 5-5 en 6-2.

In de finale werden de ervaren kaatsers Johan Diertens, Erik Haitsma, Steven de Bruin al snel op een ruime achterstand gezet. Partuur Tuinman kaatste rustig en degelijk, maakten weinig fouten. Diertens, Haitsma en De Bruin kwamen nog terug, maar het gat wat partuur Tuinman geslagen had, was te groot. Op 5-3 en 6-4 was het ticket voor de PC binnen. De druk lag bij het favoriete partuur van Diertens, het tweede klasse partuur Tuinman, De Haan en Postma kaatste vrijuit en genoot zichtbaar. Het trio stond te glunderen toen na de krans het deelnemersbewijs omgehangen werd.

De grasmat van het Sjûkelân lag er mooi groen bij, maar was wel erg kwetsbaar. Bij de opslag ging het gras snel kapot onder de aanloop. Onder de aanhoudende droogte wordt het nog een hele toer de grasmat optimaal te houden voor woensdag.