Home laatste nieuws Aloys Freitag: ,,Ik wil eerstejaars begeleiden”

Aloys Freitag: ,,Ik wil eerstejaars begeleiden”

186
0

,,Dit jaar nog en volgend jaar en dan stop ik met KNKB-kaatsen” vertelt de 38-jarige Aloys Freitag. De Makkumer is weer gaan kaatsen om eerste jaars te begeleiden.

De PC

De eerste cyclus kaatste hij daarom met Freulewinnaar Tycho de Groot en Jan Sjoerd Tolsma. ,,Tycho wilde graag weer in het perk en heeft gesteld met Corné Tuinenga en Tom Cats. Ik kaats de tweede cyclus met Patrick van Dellen en Jouke Vlasbloem.” En daar heeft Freitag een reden voor: ,,Feiko Broersma wilde graag bij ons opslaan. Met Feiko en Jan Sjoerd was de PC makkelijker te halen, maar ik wil nu mijn gevoel achter aan gaan.” En dus kiest hij voor dee eerste jaars senioren. ,,Ik krijg van de jeugd veel energie voor terug. Dus heb ik maar besloten om weer achterin te gaan en voorminst op. Ik ben 38 en en het gaat niet alleen om mijn egoïsme. Het is nu tijd om jongens te begeleiden en te helpen.”

Verzuipen

Aloys Freitag: ,, Ik heb er veel meer eer aan dat ik het zou redden met die jongens. Ik zie nu jongere kaatsers soms bijna verzuipen. Voor mij is winnen nu een bijzaak. Jeugd helpen is nu het volgende doel. En zolang ik dat kan doen ga ik het ook doen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in