Home laatste nieuws Akkrum stopt met generale PC en Keats-off

Akkrum stopt met generale PC en Keats-off

246
0
In Akkrum is gisteren de laatste generale voor de Frouljus PC gekaatst. Ook stopt de vereniging met de Keats-Off. ,,Wij krijgen het organisatorisch niet meer rond. Er is een te groot tekort aan vrijwilligers bij onze vereniging om deze 2 wedstrijden te organiseren.  We vinden het zelf erg jammer, na 19 jaar. Maar de druk wordt ons te groot”, vertelt secretaris Gerard Lok van Us Keatsen. 

KNKB

Wel blijft de vereniging eerst nog lid van de KNKB. ,,We hebben erg lang getwijfeld om wel of niet bij de KNKB te blijven. Hier is tijdens de Algemene Ledenvergadering ook over gediscussieerd  met de leden. Uiteindelijk willen wij de jeugd wel de mogelijkheid bieden om voor de bond uit te kunnen komen, dus blijven wel lid. Maar het aantal KNKB-wedstrijden zal bij maximaal 1 blijven volgend jaar”.

Ledenbestand

De vereniging is namelijk druk bezig om alle lidmaatschappen om te gooien. ,,Er zijn van de ongeveer 150 leden die we hebben ongeveer 75 slapend-lid. Die willen niets doen qua vrijwilligerstaken. Dat gaan we allemaal omzetten, zodat we voor deze mensen geen afdracht meer hoeven te doen en door het lage ledenaantal  minder wedstrijden toegewezen krijgen. De leden denken allemaal dat de contributie volledig kunnen inzetten, maar hebben geen idee van de afdracht richting de KNKB”.  Van het geld wat ze dan overhouden steekt de vereniging in ledenpartijen.
Foto’s: Henk Hempenius