Home laatste nieuws Agenda 2018: Derde klas? Scheiding jeugd/senioren?

Agenda 2018: Derde klas? Scheiding jeugd/senioren?

284
0
agenda
Calendar

Overleg over de wedstrijdagenda voor volgend jaar levert een aantal bijzondere uitgangspunten op. Dat meldt de KNKB op de eigen website. Wedstrijden van de jeugd en de senioren worden “in principe” niet meer op dezelfde dag verkaatst en er komen in de nieuwe agenda meer wedstrijden met minder regels.

Het stuk in de nieuwsbrief maakt niet helder wat exact de status is van de ideeën, die nu op tafel liggen. Volgens de bond is “voorzichtig een aantal uitgangspunten benoemd”. De KNKB wil “in principe” de jeugd op zaterdag laten kaatsen en de senioren op zondag. Daarbij moet worden gezegd, dat tegelijkertijd het streven is wedstrijden bij de jeugd korter te laten duren. Hoe dat gestalte moet krijgen, blijft nog in het ongewisse.

Derde klas en kantinepartijen in agenda

Opvallend is ook, dat in het overleg over de agenda voor 2018 sprake is van “meer wedstrijden met minder regels”. De KNKB noemt dat derde klaspartijen of kantinepartijen. Dat zijn nieuwe fenomenen, waarvan niet helder is welke partijen er precies onder vallen.

Deze uitgangspunten worden onderwerp van discussue in ledenberaden in de regio. In de AV van 2018 moet er een besluit over worden genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in