Home laatste nieuws ‘Zaak Iseger’ terug naar Strafcommissie

‘Zaak Iseger’ terug naar Strafcommissie

260
0

De beroepscommissie heeft geen uitspraak gedaan in de zaak tegen kaatser Daniël Iseger. De strafcommissie strafte Iseger voor vijf wedstrijden. Die ging in beroep, maar de beroepscommissie deed geen uitspraak. Dat meldt de KNKB op de eigen website.


Iseger stond volgens de strafcommissie ten onrechte in het veld op de hoofdklassewedstrijd in Huizum. Hij viel daar in voor de geblesseerde Sjoerd de Jong. Volgens de rapporteur en volgens de strafcommissie had Iseger een vorige schorsing van drie wedstrijden niet volledig uitgezeten. De strafcommissie schorste Iseger voor vijf wedstrijden. Een schorsing, die al inging voor de beroepsperiode was verstreken.

De zesvoudig PC-winnaar ging in beroep en lichtte zijn bezwaren dinsdag mondeling toe. De beroepscommissie verwijst de zaak nu terug naar de strafcommissie. Dat kan volgens het reglement maar een ding betekenen, omdat de commissie dat volgens het reglement alleen kan doen “indien nieuwe feiten aan het licht zijn gekomen”. Als dat niet zo is, wordt een straf overgenomen, gewijzigd of vernietigd.

Wat de nieuwe feiten zijn, maakte de kaatsbond niet bekend. Wanneer de strafcommissie zich opnieuw over de zaak buigt evenmin.

(kaatsnieuws.com)