Home laatste nieuws Wommels wint NK Dames; Sjanet Wijnia vierde wimpel

Wommels wint NK Dames; Sjanet Wijnia vierde wimpel

225
0

Wommels heeft het NK Dames gewonnen. In de finale waren de dames met 5-4 en 6-2 te sterk voor Mantgum. Sjanet Wijnia verzekerde zich door deze winst van de Vier Wimpels. Daarvoor moet een kaatsster de Ald Meierspartij, de Jong Fammepartij, de Frouljus PC en het NK winnen.

Wommels haalde de finale na een zware halve finale tegen Huizum (5-5 en 6-6). Op 5-4 en 6-6 in het voordeel van Wommels viel Anna-Brecht Bruinsma bij Wommels geblesseerd uit. Het werd 5-5 en 6-0 voor Huizum, maar het (op dat moment) tweetal van Wommels trok toch de winst over de streep. In de finale werd Anna-Brecht Bruinsma vervangen door haar jongere zus Hester Bruinsma.

Ook in de finale kroop Wommels een aantal malen door het oog van de naald. Het kwam met 1-0 voor, maar daarna kwam Mantgum langszij en nam het ook de leiding: 1-3. In de twee eersten daarna begon Mantgum opnieuw goed, leek het tot twee keer toe verder uit te gaan lopen, maar beide keren drukte het niet door toen het moest. Het werd daardoor 3-3 en later ook 4-4. Het negende eerst was nog spannend, maar ook dat was voor Wommels.

Huizum, zonder Manon Scheepstra, werd samen met Leeuwarden derde. Wommels was de enige favoriet, die echt overeind bleef. Mantgum bleek de grote verrassing. Easterein 1 leek een goede kanshebber, maar verloor in de tweede omloop van Huizum. Dat had overigens een omloop eerder een andere outsider, Wjelsryp, al uitgeschakeld.

Van de zeven voorgaande edities won Berltsum er zes. Zonder Leonie van der Graaf (gestopt) en Ilse Tuinenga (nu kaatsend voor Franeker) verloor het nu in de eerste omloop van Dronryp 1: 3-5 en 6-6.