Home laatste nieuws Waarom de finale van de Freule 1997 opnieuw gekaatst wordt

Waarom de finale van de Freule 1997 opnieuw gekaatst wordt

380
0

Een revanche van de finale van de Freule van 1997. Het lijkt de finalisten van Minnertsga en Goutum wel iets. ,, Het Facebookbericht van Jan Jelle Jongsma was de aanleiding voor het idee, ,Vandaag naar De Freulepartij in Wommels. Het is alweer 25 jaar geleden dat Marc De Jong, Kanter de Bildt en ik de 2e prijs wonnen voor Kaatsclub Goutum, onder leiding van coach Murk Miedema. Ik herinner me deze prachtige kaatsdag uit 1997 nog als de dag van gisteren! Mar, de tiid hâldt gjin skoft…”

De Goutumers verloren die dag van Minnertsga dat kaatste met Wouter Jan de Roos, Cornelis Terpstra en Hielke Miedema (toen Drijfhout).

De winnaars van de Freule 1997

De eerste reactie kwam van Kanter de Bildt. ,,Dat was zeker een prachtige dag die ik nooit zal vergeten. Veel plezier op de Freule vandaag. Mocht je Cornelis Terpstra & co nog tegen komen, die finale wil ik altijd nog wel een keer over doen.”  Vlot daarop reageerde Cornelis Terpstra. ,,Ik wil ook wel. Game one.”  De twee peilen Jan Jelle Jongsma en Marc de Jong.

Marc de Jong: ,,Mijn kaatshandschoen heb ik jaren niet meer aangeraakt.. Maar ik zeg Bring it on…” Ook Jan Jelle Jongsma en Hielke Miedema zijn voorstander. Jan Jelle Jongsma: ,,Dat verliezen we niet weer!” Cornelis Terpstra heeft nog wel een praktisch probleem. ,,Ik moet eerst een handschoen maken. Heb er niet meer een.”