Home laatste nieuws Vier kaatsvrijwilligers kregen vandaag een lintje

Vier kaatsvrijwilligers kregen vandaag een lintje

1095
0
Foto: Gemeente Waadhoeke

92 Friezen zijn op de dag voor Koningsdag 2024 geëerd met koninklijke onderscheidingen voor hun bijdrage aan de samenleving, op diverse vlakken. Zo ook verschillende kaatsvrijwilligers.  Het gaat om 1 ridder en 4 leden.

Súdwest Fryslân

In Súdwest Fryslân kreeg Gerrit Koudenburg (69) uit Goënga een lintje. Hij heeft zich gedurende vele jaren ingezet voor de CFK en bij Kaatsvereniging de Lege Geaën. Van 1975 tot 1985 was hij een vooraanstaand kaatser, en vervolgens bleef hij actief als clubtrainer, bestuurslid, chauffeur, illustrator en redactielid van het clubblad. Daarnaast heeft hij de wielerronde van Goënga georganiseerd en heeft hij zich op verschillende manieren ingezet voor de SoW- en later PKN-gemeente Lege Geaën en het Dorpsbelang.

Foto: Gemeente Waadhoeke

Lintjes in Waadhoeke

In Waadhoeke waren er voor drie kaatsliefhebbers lintjes.

Johannes Wolbers (68), Oosterbierum zet zich al een halve eeuw onvermoeibaar in voor de medemens. Er is praktisch geen vereniging of organisatie in Oosterbierum waarvan hij geen bestuurslid is geweest. Van kerk tot kaatsvereniging en van dorpshuis tot dorpsbelang. Zijn sociale betrokkenheid blijkt ook uit het feit dat hij zeventien jaar lang deel uitmaakte van de Werkgroep Roemenië.

Willem Koopmans (70), Franeker. Zorgt ruim twintig jaar voor zijn echtgenote, nadat zij een hersenbloeding kreeg. Daarnaast klust Willem belangeloos voor het Keatsmuseum, kaatsvereniging Jan Bogstra en de Botniastins. Verder is hij rayonhoofd van de Fietselfstedentocht en voorzitter van de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Franeker.

Jochum Jan (Joop) Pottinga (81), Franeker. Na zijn pensioen bezorgde hij als chauffeur voor zorgboerderij Slachtehiem hulpbehoevenden jarenlang een prachtige dag. Hij was actief voor onder meer Humanitas, het Keatsmuseum en de Agrarische Dagen en nog steeds klust hij bij eenzame, bejaarde en minderbedeelde mensen.

Ludwig Seerden (61), Franeker. Sinds 1982 levert Ludwig een welkome bijdrage aan de oudste sportklassieker van Nederland: de PC. Daarnaast was hij jarenlang voorzitter van Kaatsvereniging Jan Bogstra. Hij heeft er ook voor gezorgd dat het Lanenkaatsen in Harlingen weer nieuw leven is ingeblazen.