Uitblinker Van Popta verspert Triemstra weg naar top klassement

1826
0

Slecht één punt had Taeke Triemstra nodig om het Kaatsklassement Aller Tijden aan te voeren. In plaats van één punt werd het in Minnertsga één eerst in de tweede omloop tegen Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar: 1-5 en 4-6.

Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra hadden in de eerste omloop geen moeite met het partuur van Marten Bergsma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra: 5-1 en 6-2. In de tweede omloop kwam partuur Van der Bos nog wel op voorsprong, maar dat was ook meteen het laatste gewonnen eerst van de dag. Drie keer op rij sloeg Gabe Jan van Popta de beslissende winnende slag: 1-3. Gert-Anne van der Bos miste daarna in een enkel eerst nog vier keer het perk en daarma was het verzet gebroken. Op 5-1 en 6-4 sloeg Van Popta zijn partuur met een bovenslag naar de finale.

De andere halve finale, tussen de parturen van Tjisse Steenstra en Johannes van der Veen, begon eenzijdig. Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar kwamen op 3-0 tegen Van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra. Drie eersten later was de stand echter weer gelijk. Op 5-4 en 6-2 ging de winst naar Steenstra, Hiemstra en Wassenaar.

De winst in de finale ging uiteindelijk naar het partuur van Menno van Zwieten: 5-1 en 6-4. Natuurlijk ging het veel en vaak over het record dat Triemstra niet pakte. Daarmee wordt het winnende partuur tekort gedaan. 5-1 en 5-1 tegen de parturen Van der Bos en Steenstra is gewoon een prestatie van formaat en dan is winst dik verdiend. Taeke Triemstra mag dit weekeinde in Dokkum bij de door elkaar loten-partij op herkansing. Lukt het dan opnieuw niet, dan staat er zondag nog een klassieker op het programma: de Rengersdag.

(foto: Henk Bootsma)

Vorig artikelAld Meierspartij 2023 | De Loting
Volgend artikelAld Meierspartij 2023 | LIVEBLOG