Home laatste nieuws Tjisse Steenstra wint Klassement 2019

Tjisse Steenstra wint Klassement 2019

238
0

Met alleen nog de Oldehovepartij op de agenda kan Tjisse Steenstra de winst in het jaarklassement niet meer ontgaan. Winst in de halve finale in Marsum op zijn partuurgenoot in de vrije formatie (Gert-Anne van der Bos) betekent, dat de achterstand van Van der Bos in Leeuwarden niet meer te overbruggen is.

“Dit is geweldich, moaier kin it net,” zei Steenstra tegen Omrop Fryslân over de winst in het klassement. Steenstra, Gerrit-Jan Duiven en Hyltje Bosma verloren daarna overigens de finale in Marsum met wel heel ruime cijfers van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra: 5-0 en 6-6.


In 2017 moest Steenstra de eerste plaats in het jaarklassement nog delen met Gert-Anne van der Bos. Nu verzamelde Steenstra 59 punten, met dus nog een wedstrijd te gaan. Gert-Anne van der Bos staat op 53 punten. De derde plaats is op dit moment voor Taeke Triemstra. Hij heeft 51 punten en kan bij winst in op de Oldehovepartij Van der Bos nog passeren. Nummer vier Marten Bergsma staat te ver weg om nog voor de top 3 in aanmerking te komen.

(foto’s: Henk Bootsma)