Home laatste nieuws Strafzaken op de lange baan; Drent en Iseger mogen PC kaatsen

Strafzaken op de lange baan; Drent en Iseger mogen PC kaatsen

180
0

De strafcommissie van de KNKB buigt zich voorlopig nog niet over de ‘Zaak Dylan Drent’. Ook Daniël Iseger heeft op dit moment niet veel te vrezen. Voorinse Drent had op zaterdag 6 juli van dit jaar op de hoofdklassepartij in Easterein moeten kaatsen, maar koos zelf voor de Horecapartij in Leeuwarden.

Dat de KNKB daar op voorhand niet gelukkig mee was, was wel bekend. De bond werd getipt over de inschrijving van Drent voor de partij in Leeuwarden. Die tip kwam overigens niet van de organisatie van de Horecapartij zelf. Een en ander zorgde er echter wel voor dat mensen op het bondskantoor een mail stuurden aan Drent en de ook ingeschreven Johannes van der Veen en Kees van Schoot.

Volgens de regels zou Van der Schoot de partij mogen kaatsen, omdat hij in Leeuwarden woont. Drent en Van der Veen mochten dat niet en dienden in Easterein te verschijnen. Van der Veen wees er nog op, dat hij op het moment van inschrijving nog geselecteerd eerste klasser was, maar koos eieren voor zijn geld. Drent kaatste wel, won (overigens samen met Kees van der Schoot) en hoorde daarna lange tijd niets.


Uiteindelijk kreeg Drent te verstaan, dat hij op dinsdagavond 30 juli voor de commissie diende te verschijnen zodat hij zich mondeling kon verweren. Niet alleen is dat meer dan drie weken na de eventuele overtreding; het is ook de avond voor de PC. Om die reden is besloten de zaak nog maar twee weken verder op te schuiven. Drent hoeft daardoor niet eerder dan op 14 augustus uit te leggen waarom hij op 6 juli in Leeuwarden kaatste en niet in Easterein.

Daniël Iseger kaatste op de Bangmapartij, helemaal aan het begin van het seizoen, voor Huizum terwijl hij volgens de bond voor Goutum had moeten kaatsen. De zesvoudig PC-winnaar moest daarna lang wachten op zijn straf en werd uiteindelijk voor drie wedstrijden geschorst. Op 7 juli kaatste hij als invaller voor Sjoerd de Jong tijdens de hoofdklassewedstrijd in Huizum. Dat was volgens de bond een wedstrijd te vroeg.


Daarna bleef het echter stil rondom Iseger. De kaatser is nog niet voor de strafcommissie verschenen en een schorsing voor de PC, waar hij eventueel kan en mag invallen voor de geblesseerde Sjoerd de Jong, zit er niet meer in. De achterinse kan misschien nog voor de Vijfde Woensdag geschorst worden, maar kan dan net zo snel in beroep gaan. Aangezien een beroep een opschortende werking heeft, zal dat geen enkele invloed meer hebben op een eventuele PC-deelname.

Voor zowel Dylan Drent als Daniël Iseger geldt daarom, dat zij (ondanks het feit dat er al langer dan drie weken door deze en gene met reglementen wordt gezwaaid) hoe dan ook mee zullen (Drent) of kunnen (Iseger) meedoen aan de belangrijkste kaatswedstrijd van het jaar.

(kaatsnieuws.com)