Home laatste nieuws Spannende partijen tijdens de 225e Ouwe Griep Vrouwenparochie

Spannende partijen tijdens de 225e Ouwe Griep Vrouwenparochie

371
0

Zondag 1 september stond in het teken van de Ouwe Griep. Het was maar liefst voor de 225e keer dat deze werd verkaatst. Traditiegetrouw begon de dag om 10:00 uur met het gedicht wat ook dit jaar weer werd voorgedragen door dhr Rommert Eenling, waarvoor dank. Dit jaar stonden er 11 parturen op de lijst.

1e omloop:

In de eerst omloop nam het partuur van Nick Krol, Chris Stok en Dukke Torensma het op tegen het partuur van Dennis Riemersma, Rients Dijkstra en Joukje Annema. Het partuur van Dennis Riemersma cs maakte op een stand van 3-5 en 2-6 een einde aan de partij. De partij tussen Dennis Poelstra, Dennis Torensma en Emma Zuidema namen het op tegen Jan de Groot, Sije van Dijk en Ackelyne van der Berg. Deze partij ging lang gelijk op en werd op 5-5 en 6-2 beslist door het partuur Dennis Poelstra cs. De partij tussen Rick Spoelstra, Gerard Jongsma en Peter Poelstra tegen Eelco Voolstra, Rosemond Theodore en Ytje Bergsma leek eenzijdig te worden door de 4-1 voorsprong van het partuur Rick Spoelstra cs. Uiteindelijk wonnen zij die partij wel, maar op een stand van 5-4 en 6-6. Het partuur van Gert Jan Jensma, Anne de Vries en Froukje Jongsma nam het op tegen Sicko Spoelstra, Tjitte Thijs Dijkstra en Baukje Hettinga. Vooraf had iedereen voorspelt dat het partuur van Gert Jan Jensma cs dit dik zou winnen. Het ging echter gelijk op tot een stand van 3-3. Daarna trokken zij wel door en wist het partuur van Gert Jan Jensma de partij te winnen met 5-3 en 6-2. De laatste partij in de 1e omloop ging tussen Niels Dijkstra, Douwe Akkerman en Letty van der Mossel en Benjamin van der Mossel, Wim Buurmeester en Will Poelstra. In deze partij was het een aantal keer 6-6. Uiteindelijk werd de partij op een stand van 5-3 en 6-6 beslist in het voordeel van Niels Dijkstra cs.

Naast de partijen werd er tijdens de eerste omloop natuurlijk ook weer gestreden om de Sùkerbôle van 1-meter lang die ook dit jaar weer gemaakt is door Nico en Aeltsje. Nick Krol, Dennis Torensma, Jan de Groot, Sije van Dijk, Anne de Vries, Wim Buurmeester en Tsjebbe Hettinga presteerden allen één bovenslag. Voor Rick Spoelstra waren het er 2. Voor Dennis Poelstra, Gert Jan Jensma, Sicko Spoelstra en Douwe Akkerman waren het er 3. Voor Benjamin van der Mossel konden 4 bovenslagen genoteerd worden en de winnaar van de Sùkerbôle was Dennis Riemersma met maar liefst 7 bovenslagen.

2e omloop:

In de 2e omloop kon partuur 11 los. Hier is Eelco Voolstra bijgeloot en kaatste nu met Tsjebbe Hettinga en Anton Woudwijk. Zij moesten het opnemen tegen het partuur van Dennis Riemersma cs. Helaas kwamen zij er niet aan te pas en op een stand van 3-5 en 0-6 werd de partij beslist in het voordeel voor het partuur Dennis Riemersma cs. Door deze partij te winnen stonden zij in de halve finale. De partij tussen de parturen van Dennis Poelstra cs en Rick Spoelstra cs was een vlotte partij. Op een stand van 1-5 en 2-6 wist het partuur van Rick Spoelstra te winnen en daarmee ook een plekje in de halve finale te veroveren. De partij tussen Gert Jan Jensma cs en Niels Dijkstra cs ging om een plekje in de finale. De winnaar had een staand nummer op de 3e lijst. Deze partij was erg spannend met vaak een stand van 6-6. Uiteindelijk trok het partuur Gert Jan Jensma cs in het laatste eerst aan het langste eind en besliste de wedstrijd op een stand van 5-5 en 6-2.

Halve finale:

De halve finale was een strijd tussen het partuur Dennis Riemersma cs en Rick Spoelstra cs. Deze partij was enorm spannend van het begin tot het eind. Uiteindelijk werd het 5-5 6-6. Door een buitenslag wist het partuur van Dennis Riemersma deze partij te winnen en daarmee in de finale te strijden om de sulveren bal.

Finale:

De finale ging tussen de parturen Gert Jan Jensma, Anne de Vries en Froukje Jongsma en Dennis Riemersma, Rients Dijkstra en Joukje Annema. Het partuur van Gert Jan Jensma cs had een vliegende start en kwam al gauw 3-1 voor. Het partuur van Dennis Riemersma cs wist zich toch weer op te scherpen tot een stand van 3-3 en 6-6. Dit was een belangrijke slag voor de partij. Het beruchte 7e eerst ging naar het partuur van Gert Jan Jensma cs. Toen werden de bordjes om de beurt verdeeld. Uiteindelijk kwam deze partij uit op 5-5 en 6-6. Op deze stand werd de partij beslist door Anne de Vries die een zitbal sloeg.

Wij als KV Klaine Izak kijken terug op een prachtige Ouwe Griep en hebben hiermee ons seizoen afgesloten. We hopen een ieder volgend jaar weer op het kaatsveld te mogen begroeten.

Prijswinnaars:

1e: Gert Jan Jensma, Anne de Vries en Froukje Jongsma

2e: Dennis Riemersma, Rients Dijkstra en Joukje Annema

3e: Rick Spoelstra, Gerard Jongsma en Peter Poelstra

Sùkerbôle: Dennis Riemersma (7 bovenslagen)