Home laatste nieuws Sint Anna en Menaam winnen schoolkaatsen

Sint Anna en Menaam winnen schoolkaatsen

334
0

De jongens van de Slotschool uit Sint Annaparochie en de meisjes van de Cingel uit Menaam hebben woensdag in Franeker de Friese Schoolkaatskampioenschappen gewonnen. De Cingel won met het tweetal Selma van der Wal en Nynke de Kloe, de Slotschool kaatste met twee jongens en een meisje: Iwan Hiddinga, Eelco Meijer en Noëlle Hiddinga.

In de finale kaatste de Slotschool tegen Rienk Alberda, Jardo Sterkenburg en Erwin Vos van de Sint Radbodusschool uit Dronryp. De Slotschool won met 3-5, 6-6. De derde prijs was voor Bolsward met Silvan Elzinga, Inge Blanke en Edwin Yska. De Slotschool was vorig jaar ook winnaar en mocht opnieuw de wisselbeker in ontvangst nemen.

Bij de meisjes was het een spannende finale tussen de Cingel en de Trije Doarpen Skoalle uit Reduzum. Marit Bleeker en Marleen Haarsma van Reduzum gaven de winst niet weg. De Cingel won de finale met 5-5, 6-2.

De derde prijzen bij de meisjes waren voor De Jint, Stiens met Elbrich Boonstra, Rikst Grijpma en Marije Bokma en voor De Oanrin uit Arum met Inez Bosch en Maud van der Veen.

Opvallend was dat bij de meisjes bijna alle prijswinnaars uit tweetallen bestonden.Voor de eerste prijswinnaars stelde de gemeente Waadhoeke en gemeentepenning beschikbaar, die werd uitgereikt door wethouder Caroline de Pee. 

Foto’s Henk Bootsma.