Home laatste nieuws Partuur Marten Bergsma wint; Taeke Triemstra stijgt

Partuur Marten Bergsma wint; Taeke Triemstra stijgt

202
0

Taeke Triemstra staat in het Kaatsklassement Aller Tijden nu op de vierde plaats. Na de twintigste editie van de Masters in Heerenveen staat de inwoner van Sint Jacobiparochie op 771 punten. Het minder goede nieuws… De finale in Heerenveen ging verloren.

Triemstra begon met 769 punten aan de wedstrijd in Heerenveen; Sake Saakstra behaalde er 770. Met het bereiken van de finale was Triemstra de nummer vier dus al voorbij. De eindstrijd tegen het partuur van Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar werd daarna verloren: 5-3 en 6-4. De Top 5 ziet er daardoor nu zo uit:

1. Piet Jetze Faber (885)
2. Hotze Schuil (876)
3. Wiebren van Wieren (785)
4. Taeke Triemstra (771)
5. Sake Saakstra (770)

Van der Bos, Triemstra en Steenstra streefden in Heerenveen naar de tiende seizoenswinst in een vrije formatiewedstrijd. In de eerste omloop werd gewonnen van het partuur van Haye Jan Nicolay, in de tweede omloop van het partuur van Jelle Attema. In de halve finale had het een staand nummer.


Het partuur van Marten Bergsma won van het partuur van Menno van Zwieten, versloeg in de tweede omloop Bauke Triemstra en was in de halve finale te sterk voor het partuur van Enno Kingma Die laatste kaatste de wedstrijd met twee invallers. Pieter Jan Plat raakte eerder dit seizoen al geblesseerd; nu is ook achterinse Sjoerd de Jong niet fit. Hij heeft een scheurtje in een hamstring. Hij begon nog wel aan het eerste eerst, om in ieder geval nog startpunten te verdienen met het oog op de ranking, maar liet zich toen meteen vervangen door Jouke Bosje.

Voor het partuur van Marten Bergsma betekent de winst in Heerenveen de tweede van het seizoen. De start van het kaatsjaar 2019 was een moeizame voor Bergsma, Hiemstra en Wassenaar. Twee weken geleden pakte het partuur de eerste krans in een vrije formatiewedstrijd. Dat was tijdens de wedstrijd in Harlingen.

(kaatsnieuws.com / foto: Henk Bootsma)