Home laatste nieuws Partuur Bildtstars compleet in Sexbierum

Partuur Bildtstars compleet in Sexbierum

207
0

Voorinse Pieter Jan Plat en achterinse Sjoerd de Jong beginnen zaterdag met opslager Enno Kingma aan de hoofdklassepartij in Sexbierum. De perkspelers waren geblesseerd, maar willen met het oog op de PC weten of ze wedstrijdfit zijn.

Pieter Jan Plat viel tijdens de wedstrijd in Berltsum uit met een schouder uit de kom. Hij werd de laatste tijd vervangen door Alle Jan Anema. Sjoerd de Jong had een scheurtje in een hamstring. Het duo trainde de afgelopen week wel, maar een training is uiteraard nog geen wedstrijd. Sjoerd de Jong: “Op dit stuit liket it wol aardich. Wy hawwe beide traind dizze wike en tinke, dat wy op tiid fit binne. Sneon yn Seisbierrum wurdt de grutte test. Dêr wol ik, dat wy gewoan lekker en sûnder soargen keatse kinne.”


Afhankelijk van het verloop van de wedstrijden dit weekeinde wordt besloten of Plat en De Jong woensdag aan de PC beginnen. Vier omlopen op woensdag is echter niet hetzelfde als een of twee omlopen in Sexbierum en Arum. Dat beseft De Jong ook. Om die reden zijn er woensdag in ieder geval vervangers aanwezig, mochten die nodig zijn. Voor Plat is Alle Jan Anema de aangewezen vervanger. Voor De Jong zou eventueel Daniël Iseger kunnen kaatsen.

(kaatsnieuws.com)