Home laatste nieuws Meisjes pupillen in Bolsward

Meisjes pupillen in Bolsward

140
0

Het kaatsseizoen is los. Zondag 30 april was de start voor de meisjes pupillen in Bolsward. Gelukkig de weergoden zaten mee zodat er mooi kon worden gekaatst. Er waren twee klassen samengesteld.

A klasse

De ‘besten’ uit de categorie zaten in de A-klasse. Zij kaatsen een poule waarin alle parturen 3 keer aan de bak konden. De twee parturen met de meeste punten kaatste nog een finale. Winnaressen werden Fenna Koster (Nijewier) en Carlijn Terpstra (Stiens). Zij versloegen met 5-3 Iris Verhoeven (Dronryp) en Sygrid Bosch (Arum). Eerstgenoemde wonnen al hun drie poulewedstrijden en daarna dus nog de finale. Iris en Sygrid wonnen twee poulewedstrijden en verloren er eentje met 5-3. Zij eindigden gelijk met een ander partuur, maar hadden net wat minder tegen-eersten.

B Klasse

Dan de B-klasse. De prijs ging naar het partuur van Lyset Westra en Mare Prinsen (beiden uit Bolsward). Lyset hoort officieel nog thuis in de welpencategorie, maar deed gewoon mee bij de pupillen. Lyset en Mare wonnen hun finale met 5-3 en 6-6 van Anne Lynn Keegstra (Nes) en Sanne van Dijk (Reduzum). Verder waren er nog twee derde prijzen. Die gingen naar Esther Lootsma (Goënga) en Sybrich Ouderkerken (Bolsward) en Jetske Elgersma (Makkum) en Marrit van der Weij (Easterein). Van de vier uit Bolsward die meededen kwamen er drie in de prijzen. Een mooie opsteker voor de dames. De verliezersronde werd een prooi voor Fenna Wiersma (Dokkum) en Evy Wijnia (Wommels) na een 5-2 6-6 overwinning op Jessy Sterk (Raerd) en Fenna Sijbesma (Easterein).

(verslag: Lammert Leeuwen)

Vorig artikelMartsen van der Goot en haar maten winnen in Nijewier
Volgend artikel2023 | KNKB jongenspupillen en Schoolmeisjes in Wommels