Home laatste nieuws Kim Dijkstra stopt: Ik vind volleybal leuker

Kim Dijkstra stopt: Ik vind volleybal leuker

342
0

Kim Dijkstra uit Makkum stopt na veertien jaar met kaatsen. Dat laat ze op de Facebookpagina van Kaatsfan weten.  ,,De hoofdreden is dat ik volleybal in de eerste divisie bij Donitas en dat ik in Groningen woon voor mijn studie Fysiotherapie. Dit is bijna niet te combineren met 2x trainen in Friesland”. 

 ,,Minder trainen is voor mij geen optie, omdat ik als ik iets doe het goed wil doen en het alles wil geven. Ook eindigt het volleybal eind juni en begint het begin augustus weer.  De ranking maakt het volgens Kim Dijkstra daardoor erg lastig voor haar om zich aan een partuur voor de PC te kunnen binden en zich volledig op het kaatsen te kunnen richten.

Volleybal

,,Ik vind volleybal leuker en krijg daar meer voor terug. Stoppen met volleybal is nooit in mijn hoofd opgekomen. De keuze tussen volleybal of kaatsen was dan ook niet moeilijk. Ik stel altijd hoge eisen aan mezelf en verwacht het uiterste. Bij het kaatsen kwam dit er niet uit zoals ik graag wilde. Ik kon in mijn ogen niet aan verwachtingen van mezelf en anderen voldoen en dat bracht frustratie met zich mee.” 

Kim Dijkstra won dit jaar de tweede prijs op de Jong Fammpartij in Mantgum. Eerder won zij de Ald Meiers en drie keer een NK.