Home laatste nieuws Kaatsverenigingen schrappen hoofdklassepartijen vanwege coronamaatregelen

Kaatsverenigingen schrappen hoofdklassepartijen vanwege coronamaatregelen

142
0

Veel kaatsverenigingen zien vanwege de coronamaatregelen af van het organiseren van een hoofdklassepartij. Was het zondag Minnertsga,  die de voor 15 juli geplande wedstrijd schrapte ook Makkum (18 juli), Sexbierum- Pietersbierum (25 juli), Arum (26 juli) en Witmarsum (2 augustus) zetten een streep te zetten door hun hoofdklassepartij. En ook Kimswerd en Bitgum ziet het niet zitten om een wedstrijd te organiseren.

Coronamaatregelen

De kaatsbond stelde vorige week bij de AV nog vast dat van alle kaatsverenigingen zo’n 50 procent bereid is om dit seizoen wedstrijden te organiseren. Dit blijkt dus niet het geval te zijn. 

Per partij zijn niet meer dan 250 toeschouwers welkom. Zij moeten zich aan veiligheids- en hygiënemaatregelen houden. Feesttenten zijn niet toegestaan. Verenigingen die normaal gesproken veel meer dan 250 toeschouwers trekken, zien het onder deze omstandigheden niet zitten hun partij te organiseren.

De heren- en dames hoofdklasse zaterdag in Morra-Lioessens gaat wel door.  Ook de heren hoofdklassepartij in Bolsward  gaat zondag door. Hetzelfde geldt voor de Rengerspartij op zondag 19 juli.
Vorig artikelToch geen hoofdklasse in Minnertgsa
Volgend artikelGeen heren eersteklasse in Ried