Home laatste nieuws Kaatsers weer geschorst: “Dit slaat toch nergens op?”

Kaatsers weer geschorst: “Dit slaat toch nergens op?”

318
0

Dylan Drent en Johannes van der Veen blijven twee wedstrijden geschorst. Het duo ging in een beroep tegen de schorsing die door de strafcommissie was opgelegd. De beroepscommissie kwam volgens de website kaatsen.nl van Jan Braaksma echter tot hetzelfde oordeel.

Beide kaatsers deden mee aan de Horecapartij op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Ze hadden volgens de regels die dag op de hoofdklassewedstrijd in Easterein moeten staan. Het is volgens Drent opmerkelijk, dat hij dat nieuws las op de site kaatsen.nl. De website van de KNKB meldt niets over de schorsing en de kaatser zelf hoorde tot nog toe niets. Drent: “Dit slaat toch nergens op? Als je voor de rechter staat, hoor je daar je straf. Die lees je toch ook niet later in de krant?”


Op Facebook doet de voorinse er nog een schepje bovenop: “Zo gaat de KNKB dus met mensen om. Ze sturen je niet eens een mail of bericht. Je moet het maar via het internet lezen.” Ook Johannes van der Veen hoorde niets van de beroepscommissie of de kaatsbond.

Mocht de schorsing nog officieel worden medegedeeld aan de kaatsers, dan zijn zij geschorst voor de slotpartij van het seizoen (de Oldehovepartij) en de opening van het seizoen 2020 (de afdelingspartij in Weidum of de startwedstrijd in Holwerd voor alle categorieën). Drent: “Ik neem aan, dat zolang ik officieel niets van een commissie of KNKB hoor ik gewoon kan blijven kaatsen en dat een publicatie op de site van Jan Braaksma niet telt als officiële bekendmaking.”