Home laatste nieuws Jeroen Otter geeft lezing over shorttrack en kaatsen. Gratis toegang!

Jeroen Otter geeft lezing over shorttrack en kaatsen. Gratis toegang!

282
0

Op vrijdag 10 juni houdt dé shorttrackcoach van Nederland, Jeroen Otter, een boeiende lezing in de Koornbeurs in Franeker. Otter bouwde in twaalf jaar tijd een zeer succesvol Nederlands team op, bij zowel  de mannen als de vrouwen. Shorttrackers als Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Sven Roes bereikten de wereldtop. Voor  de vrouwen geldt dat wellicht nog meer, met namen als Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Rianne de Vries en Selma Poutsma. Op de Olympische Spelen in Beijing haalde Nederland liefst 4 olympische medailles.

De avond wordt georganiseerd door het Keatsmuseum en de Koninklijk Nederlandse Kaats Bond. Vorig jaar werd in het Keatsmuseum de olympische tentoonstelling “Van Parijs tot Pyeongchang” gehouden. De geplande lezing van Jeroen Otter kon toen vanwege Corona niet doorgaan. Voor de trainers,  coaches en kaatsers van de KNKB is de lezing ook zeer interessant.  Otter was al een aantal keren aandachtig toeschouwer bij de PC en hij zal zeker een link naar het kaatsen leggen.

Jeroen Otter  is niet alleen een gedreven, maar ook een  innovatieve coach. Zo liet hij zijn schaatsers trainen met een “raketmotortje” op de rug, om ze te laten wenen aan hoge snelheden. Deze avond vertelt hij ook over het coachvak. Hoe behoudt je de teamspirit in voor- en tegenspoed. En hoe vindt je jezelf als coach na twaalf tropenjaren opnieuw uit?

Belangstellenden kunnen zich aanmelden op info@keatsmuseum.frl. Inloop 19.30 uur met koffie en thee. Aanvang 20.00 uur.