Home laatste nieuws Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra winnen PC

Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra winnen PC

362
0

Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra hebben woensdag in Weidum de 43e editie van de Frouljus PC gewonnen. Ze waren in de finale te sterk voor Nynke Sybrandy, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra: 5-1 6-4.

Beide parturen werden als favorieten gezien. Partuur Tuinenga won tot nu toe dit seizoen 8 hoofdklasse partijen, partuur Nynke Sybrandy 7. Het partuur Ilse Tuinenga fietste gemakkelijk door de lijst. De eerste omloop werd gewonnen van partuur Jildou Sweering ( 5-2 6-4). Tineke Dijkstra
Sandra Hofstra, Louise Krol wisten in de tweede omloop niet te winnen van de winnaars (5-0 6-6). En ook de halve finale tegen Anne Berber Zeinstra, Jeska Terpstra, Martzen Deinum werd met 5-0 gewonnen.

Foto: Suwarda Vis

Voor Manon Scheepstra is het de vijfde keer dat ze de PC wint. Ilse Tuinenga heeft de PC nu vier keer gewonnen en Sjanet Wijnia drie keer. In het andere partuur nam Imke van der Leest afscheid van de Frouljus PC als verliezend finalist. Ze stopt ermee. Ze heeft hem drie keer gewonnen. Nynke Sybrandij en Marit Zeinstra wonnen de PC nog nooit.

Het partuur Tuinenga bestaat volledig uit de koninginnen van de laatste PC’s. Vorig jaar werd Ilse Tuinenga uitgeroepen tot beste kaatsster van de dag, de jaren daarvoor Sjanet Wijnia (2017), Tuinenga (2016) en Scheepstra (2015). Dit jaar was dat Ilse Tuinenga.

Sjanet Wijnia: ,,It gong echt supergoed. Fan it begjin fan de dei ôf al. We wiene alle trije hiel goed hjoed”. Nynke Sybrandy baalde flink : ,,We koene der op gjin enkele manier grip op de opslachballen krije.”

De derde prijs op de PC was voor Anne Berber Zeinstra, Jeska Terpstra en Martzen Deinum. Voor kaatsvereniging OG Huizum een grote opsteker door een eerste, tweede en derde prijs te behalen.

Jan Suierveld. Foto: Suwarda Vis

Oprichter van de PC, Jan Suierveld, nam met een krans om de nek afscheid van de PC. Hij kreeg van de kaatsters en het publiek een staande ovatie.

Alle uitslagen vind je hier