Home laatste nieuws Gemeentelijke draagspeld voor voorzitter Theo Outhuijse van Lanenkaatsen

Gemeentelijke draagspeld voor voorzitter Theo Outhuijse van Lanenkaatsen

273
0
Lanenkaatsen
Foto: Lieuwe Bosch

Lanenkaatsen voorzitter Theo Outhuijse is vrijdag door burgemeester Roel Sluiter van Harlingen onderscheiden met de gemeentelijke draagspeld. Hij krijgt deze speld voor zijn jarenlange inzet voor onder andere het Lanenkaatsen.

Theo Outhuijse kreeg de onderscheiding na de finales van het Lanenkaatsen. Hij was onder andere twee keer een periode voorzitter van het evenement in Harlingen, dat sinds 1950 georganiseerd wordt. Eerst van 1993 tot 2008 en daarna van 2016 tot en met 2019. Als zoon van één van de oprichters -Nico Outhuijse- werd hij in 1993 op jonge leeftijd door zwager Siebo Homminga benaderd om voorzitter te worden. Bestuurlijk heeft hij toen een goedlopende organisatie neergezet. Hij was vernieuwend, sociaal en een verbinder met oog voor de traditie, maar ook rekening houdend met de cultuur van het Lanenkaatsen.

Ook zette hij zich in voor de voormalige voetbalclub RKVV Robur (in 2014 met vv Harlingen gefuseerd tot FC Harlingen) en de Rooms Katholieke gemeenschap. Hij zat daarnaast in de commissie Mensen in Nood en verspreidt nog altijd het plaatselijke kerkblad.

De Leeuwarder Courant plaatste vandaag al een groot interview met Theo. Je leest het hier

De foto van het publiek is gemaakt door  Lieuwe Bosch