Home laatste nieuws Geen Ald Meiers in 2020

Geen Ald Meiers in 2020

223
0

De Ald-Meiers partij voor meisjes in Hitzum gaat dit jaar definitief niet door. Dat meldt de organisatie op haar Facebook-pagina. 

,,We hebben de afgelopen maanden gezocht naar mogelijkheden de Ald-Meiers Partij in dit door Covid-19 zo geplaagde jaar 2020 verantwoord door te laten gaan. Diverse opties hebben we onder de loep genomen, als datum op de wedstrijdagenda stond reeds 26 september (onder voorbehoud)…
Na lang wikken en wegen hebben we, tot onze spijt, in een overleg met het bestuur van KV De Eendracht, samen moeten besluiten dat dat ons niet lukt”, zo schrijft De Ald-Meiers commissie.
 
De 1,5 meter afstand wordt als eerste reden opgevoerd. ,,Wij menen de veiligheid van publiek en vrijwilligers in deze 1,5 m omstandigheden niet voldoende te kunnen waarborgen”. Ook geeft de Ald Meiers Partij aan dat ze veel vrijwilligers hebben die in de kwetsbare groep zitten.
Volgens het bestuur krijgen laatste jaars volgend jaar nog een kans om mee te doen omdat de KNKB de leeftijdsgrens een jaar verschoven heeft. 
,,Zou de wedstrijd doorgaan, dan gingen we voor de limiet van 250 bezoekers. Moeilijk voor ons een keuze te maken wie wel en niet worden toegelaten”.