Home laatste nieuws Eerste welpenkrans voor Pieter Hoogland en Ruurd Oosterbaan

Eerste welpenkrans voor Pieter Hoogland en Ruurd Oosterbaan

264
0

De eerste kransen van het seizoen voor de KNKB-welpen gingen zondagmiddag mee naar Blije en Scharnegoutum. Pieter Hoogland en Ruurd Oosterbaan gingen in Balk met de zege aan de haal.

Eén flinke regenbui teisterde het kaatsveld van KV Cannegieter in Balk zondagochtend. Die viel precies na de eerste omloop van de KNKB-wedstrijd voor welpen. Verder bleef het droog en scheen zo nu en dan het zonnetje.

De eerste wedstrijd van het seizoen ging echter wel als ‘guur’ de boeken in. Elf welpen trokken zich niets van de kou aan en sommigen waagden zich zelfs in de korte broek op het mooie veld in de Zuidwesthoek.

De spanning zat ‘m vooral in de eerste omloop. Siete Wassenaar en Niek Dijkstra namen een vlotte 4-1 voorsprong, maar onder toeziend oog van Sietes vader Chris Wassenaar kwamen Frans Oosterbaan en Frank Kroon helemaal terug in de wedstrijd. Op 5-4 en 6-6 was de partij toch voor Wassenaar en Niek Dijkstra.

In de halve finale troffen ze Pieter Hoogland en Ruurd Oosterbaan. Ook zij hadden het in de eerste omloop niet gemakkelijk. Allon Elzinga en Allart van der Meer gaven goed partij, maar capituleerden uiteindelijk op 5-4 en 6-4.

De halve finale tegen Wassenaar/Dijkstra ging een stuk eenvoudiger. Op 5-1 en 6-6 was het al gedaan met de tegenstand.

Voor de andere finalisten was de weg naar de eindstrijd een stuk eenvoudiger. Vanwege de slechts elf deelnemers werd Frank Kroon bijgeloot bij Joachim Schaaf. Dat tweetal rekende in de eerste omloop vlotjes af met Melle Talsma en Ale Reitsma. Door de 5-1 6-4 was het winnende duo gelijk finalist.

Daarin bleek het tweetal hun kruit te hebben verschoten. Drie keer hing de 6-6 aan de telegraaf, maar drie keer pakten Oosterbaan en Hoogland het bordje. Op 5-1 en 6-6 was de eenzijdige finale voorbij.

In de verliezersronde werd flink bijgeloot. Uiteindelijk pakten Frans Oosterbaan (de tweelingbroer van winnaar Ruurd) en Melle Talsma de eerste prijs in de herkansing. In de finale van de verliezers konden Allon Elzinga en Ale Reitsma de winnaars niet bijbenen. Het werd 5-1 en 6-6.