Home laatste nieuws Eerste hoofdklassekrans voor Jan-Tymen Eisma

Eerste hoofdklassekrans voor Jan-Tymen Eisma

1805
0

Het kan verkeren, zei Bredero. Jan-Tymen Eisma uit Franeker verloor als eerste klasser de Keats Off, kaatste vorig jaar als invaller op de PC en verloor de halve finale, begon geblesseerd aan de Freulepartij, maar won op zondag 20 augustus 2023 zijn eerste krans op de hoofdklasse.

Bij de door-elkaar-loten-wedstrijd in Kimswerd bleek hij met Tjisse Steenstra en Kevin Jordi Hiemstra in de finale te sterk voor Auke Boomsma, Pieter Jan Plat en Hans Wassenaar. Op 5-2 en 6-4 sloeg Wassenaar de bal buiten. In die finale wilde het niet echt spannend worden, maar voor de winnaar maakt dat niets uit. Partuur Steenstra kwam met 0-1 achter, maar pakte daarna vijf eersten op rij.

En nog steeds was Eisma niet helemaal fit en stond daarom niet in het perk. “Ik ha in finger kniesd en boppedat wat lêst fan it ankel. Hie ik achteryn stien dan hie dat dus op heale krêft west. Dan kinne je folle better mei in Tjisse Steenstra op folle krêft achteryn keatse. Wy kamen hjir nammentlik wol om te winnen,” zegt Eisma tegen de Leeuwarder Courant.

(kaatsnieuws.com / foto: Henk Bootsma)