Home laatste nieuws Dylan Drent: “De PC halen zou een godswonder zijn”

Dylan Drent: “De PC halen zou een godswonder zijn”

278
0

Bijna een week geleden dook Dylan Drent uit Harlingen op de hoofdklassewedstrijd in Makkum de schouder uit de kom. De geschatte hersteldatum is ergens na de PC. “Maar ik ben natuurlijk wel een Harlinger,” zei Drent een paar uren na zijn val. Daarmee suggereerde hij, dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn en dat hij voor een kans gaat, hoe klein die kans ook is. Bijna een week later lijkt dat gematigde optimisme iets getemperd. “Als ik de PC haal, dan is dat een godswonder,” aldus Drent.

Zijn maten Marten Bergsma en Hendrik Kootstra hebben overlegd en houden Jacob Wassenaar uit Minnertsga als vervanger achter de hand. Daarmee zou een compleet Minnertsgaster partuur ontstaan. Wassenaar won de PC al eens eerder als invaller. In 2014 viel hij na de tweede omloop in voor de geblesseerde Taeke Triemstra en won hij met Gert-Anne van der Bos en Daniël Iseger de finale.

Mochten Bergsma, Wassenaar en Kootstra (allen uit Minnertsga) de PC winnen, dan is het voor het eerst sinds 1924 dat drie plaatsgenoten de PC winnen. In dat jaar wonnen de Harlingers Hans Knol, Ids Roukema en Klaas de Jager op it Sjûkelân.