Home in beeld Dronryp wint NK pupillenmeisjes

Dronryp wint NK pupillenmeisjes

346
0

De twee parturen die er het meest recht op hadden, stonden in de finale van het NK pupillen meisjes in Sint Annaparochie. Lollum-Waaksens en Dronryp hadden al de hele dag prachtig kaatsen laten zien. Lollum-Waaksens kaatste de halve finale tegen Reahûs-Tirns. Lollum-Waaksens kaatste de halve finale overtuigend en won met 5-2, 6-0. In de finale trof Lollum-Waaksens Dronryp. Een sterk partuur wat bovendien het geluk had dat ze met een staand nummer in de finale waren gekomen. De extra omloop in de hitte speelde Lollum-Waaksens in de finale parten.

Dronryp stond fris en sterk te kaatsen.

Een week geleden werd Lollum-Waaksens op de afdelingspartij in Wiuwert-Britswerd nog winnaar en werd Dronryp in de eerste omloop verslagen.

Marrit Bruinsma, Linda van der Meer en Maud Hellinga versloegen in een spannende finale Lollum-Waaksens met 5-2, 6-4. De uitslag klinkt niet spannend, maar Lisanne Venema, Britt Joustra en Jeldau Koopmans gaven zich allerminst gewonnen. Maar liefst vijf eersten werden op 6-6 beslist.

 

De derde prijs was voor Reahûs-Tirns. In de derde omloop wonnen zij net met 5-5, 6-6 van Goënga, in de halve finale verloren ze dus met dezelfde cijfers. Toch een mooie derde prijs voor Jiska Altenburg, Amber Goedbloed en Wieke Schaap.

Leuke geste van Sint Annaparochie naar alle deelneemsters: voor alle 21 parturen was er een ‘goodie bag’ van de plaatselijke Albert Heijn met daarin wat te eten en te drinken. Ook zaten in de tas een paar zakjes kaatsplaatjes en was er voor iedere deelneemster een album.