Home laatste nieuws Dit zijn de finalisten van de Juniorencompetie

Dit zijn de finalisten van de Juniorencompetie

257
0

In Leeuwarden is de zesde en laatste wedstrijd in de eerste juniorencompetitie verkaatst. De finale werd gewonnen door het partuur van Harmen Schuitmaker, Ignas Dijkstra en Pieter Jan Leijenaar. Zij waren in de finale te sterk voor Julian Faber, Paul Dijkstra en Kevin Hiemstra. De derde prijs was voor Christiaan Stremler, Klaas Jan Oosterbaan en Patrick van Dellen.

Na de finale begon het grote rekenen. Pieter Jan Leijenaar klom door de winst naar de vijfde positie. De derde plaats, en dus één punt, voor Christiaan Stremler betekende dat hij de derde plaats in het klassement mag delen met Hielke Beijering. De spanning zat rond de twaalfde positie. Negen kaatsers behaalden in zes wedstrijden vijf punten of meer. Voor vier kaatsers stond de teller na de partij in Leeuwarden op vier punten: Roel Pieter de Jong, Auke Boomsma, Paul Dijkstra en Harmen Schuitmaker. Van die vier moest er eentje afvallen. Omdat het onderscheid niet gemaakt kon worden op basis van klassementspunten moest dat worden gedaan op basis van het aantal eerste prijzen. Roel Pieter de Jong won in Goutum, Auke Boomsma in Sint Jacobiparochie en Harmen Schuitmaker in Leeuwarden. Paul Dijkstra werd ‘slechts’ twee keer tweede en belandde daardoor op de vervelende dertiende plaats in het klassement.

Dat betekent, dat nu bekend is welke twaalf kaatsers op vrijdag 26 juli 2019 op it Sjûkelân de finale kaatsen. De winnaars daarvan krijgen in het kaatsseizoen 2020 een auto tot hun beschikking, beschikbaar gesteld door FGD Lease.

1.Evert Pieter Tolsma8 pnt
2.Laas Pieter van Straten8
3.Hielke Beijering7
4.Christiaan Stremler7
5.Pieter Jan Leijenaar6
6.Wessel van der Woud5
7.Lieuwe van der Werff5
8.Wytze Wassenaar5
9.Julian Faber5
10.Roel Pieter de Jong4
11.Auke Boomsma4
12.Harmen Schuitmaker4
   
13.Paul Dijkstra4
14.Gabe van Popta3
15.Gerard de Vries3
16.Thomas Dijkstra3
17.Albert Feenstra3
18.Gerben de Boer3
19.Lucas Postma3
20.Klaas Jan Oosterbaan3
21.Kevin Hiemstra3
22.Ignas Dijkstra3

(kaatsnieuws.com / PC Franeker)

Vorig artikelOpgoaier (23) | Bizar
Volgend artikelZo ziet de ranking er tot nu toe uit (denken we)