Home laatste nieuws Beslissend weekend voor de dames; heren kaatsen niet

Beslissend weekend voor de dames; heren kaatsen niet

167
0

De wedstrijd (DEL) voor heren eerste klassers in Bitgum gaat dit weekeinde niet door. Te weinig kaatsers gaven zich op voor de wedstrijd. Slechts twintig opgaves zijn volgens de organisatie niet voldoende om te kaatsen. Voor de heren hoofdklassers stond al geen wedstrijd op het programma.

Gabe van Popta

Het lijkt erop, dat een deel van de eerste klassers die gelegenheid aangrijpt om dan ook maar een vrij weekeinde in te lassen. Omdat het een door elkaar lotenwedstrijd betreft, zou afwezigheid geen gevolgen hebben gehad voor de ranking en dus ook niet voor eventuele deelname aan klassiekers als de Van Aismadag en de Oldehovepartij.

De dames kaatsen dit weekeinde alleen op zondag. De hoofdklassers staan dan in Harlingen; de eerste klassers zijn in Ried. Voor de dames zijn dat beslissende wedstrijden als het gaat om deelname aan de Frouljus PC in Weidum (woensdag 21 augustus) en de Keats Off in Easterein (donderdag 15 augustus). Op zondag 18 augustus kaatsen twaalf damesparturen in Wommels de generale voor de Frouljus PC. De rankingspunten die in die wedstrijd worden verdiend, hebben echter geen invloed meer op deelname aan de PC.

Vorig artikelExtra wedstrijd voor pupillenjongens
Volgend artikelDe uitslagen van 10 en 11 augustus 2019